Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
Tzimisce Mod Nekropolii

Doczy: 21 Lut 2005 Posty: 101
|
Wysany: Pia Mar 11, 2005 09:48 Temat postu: Rzecz o Liczostwie... |
|
|
Licze. Czy zawsze maszyny do zabijania graczy czekajÄ
ce caĹymi wiekami aĹź wejdÄ
oni do ich krypty? Jak siÄ staÄ liczem? Jaka jest droga do Liczostwa? Czy jest moĹźliwe istnienie licza ktĂłry nie jest zĹy? Jakie motywy kierujÄ
liczami (rzecz jasna prĂłcz wysiekania graczy)? W jakich okolicznoĹciach je spotkaliĹcie?
Czyli wszystko o liczach. |
|
Powrt do gry |
|
 |
WilkoĹak Mod KrasnoludĂłw

Doczy: 05 Gru 2004 Posty: 562 Skd: wziÄ
ĹÄ kase na figurki?
|
Wysany: Pia Mar 11, 2005 15:51 Temat postu: |
|
|
spotkaĹem licza w jakiejĹ ksiÄ
Ĺźce z cyklu przygĂłd Drizzta do Urdena... DroĹowy mag zamieniĹ siÄ w licza za pomocÄ
róşdĹźki ktĂłrÄ
robiĹ pare lat... i uratowaĹ swoje Ĺźycie.. byĹ zĹy od poczÄ
tku.. _________________ Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszelkie drÄczÄ
ce CiÄ pytania! |
|
Powrt do gry |
|
 |
Nagash Mod Cechu

Doczy: 11 Lut 2005 Posty: 279 Skd: Raszyn
|
Wysany: Pia Mar 11, 2005 16:01 Temat postu: |
|
|
JeĹli chcesz dowiedzieÄ siÄ wiÄcej o Liczach to w jednym z numerĂłw Click Fantasy jest artykuĹ o nieumarĹych i o przemianie w licze. A jeĹli nai masz dostÄpu do tej gazety to jak znajde ten artykuĹ to go tu napisze. _________________ #SESJA WzgĂłrza: Gottri Gortengrot ( Grot )
#SESJA Altdorf: Urgrim Drukenheim - gladiator |
|
Powrt do gry |
|
 |
Xarandil Mod ElfĂłw

Doczy: 30 Lis 2004 Posty: 1266 Skd: warszawa
|
Wysany: Pia Mar 11, 2005 16:25 Temat postu: |
|
|
Jak dlamnie Liczami stajÄ
siÄ szurniÄci nekromanci ktĂłrzy chcÄ
ĹźyÄ wiecznie a spotkaĹem kiedyĹ licza trafiliĹmy do jego komnaty staĹ i siÄ na nas gapiĹ zaczeliĹmy go okĹadaÄ itp itd no ale cóş bez Ĺźadnych skĂłtkĂłw..... no to my wtedy rozwaliliĹmy jakÄ
Ĺ trumne no i cóş okazaĹo siÄ ze rozwalajÄ
c tÄ
trumne obudziliĹmy go a on nie mĂłgĹ kontrolowaÄ w caĹoĹÄi swojego "ciaĹa" gdy jego duch byĹ w trumnie no i zaczeliĹmy wiaÄ ile siĹ w nogach udaĹo siÄ jakoĹ uciec i przezyliĹmy wszyscy z maĹy mi obraĹźeniami a wystarczyĹo zabraÄ mu gĹowe i wpakowac jÄ
do trumny.... |
|
Powrt do gry |
|
 |

ĹÄ kase na figurki?
|
Wysany: Pia Mar 11, 2005 16:38 Temat postu: |
|
|
jest takie przyĹowie jak nie moĹźesz czegoĹ pokonaÄ to to omiĹ. _________________ Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszelkie drÄczÄ
ce CiÄ pytania! |
|
Powrt do gry |
|
 |
Xarandil Mod ElfĂłw

Doczy: 30 Lis 2004 Posty: 1266 Skd: warszawa
|
Wysany: Pia Mar 11, 2005 16:59 Temat postu: |
|
|
Ale naszym zadaniem od kapĹana Morra byĹo odnaleĹşÄ tego Licza i siÄ go pozbyÄ Wilku.... i za pomoc dla Licha hmm... jak by to powiedzieÄ bo tak uznano scigali nas i musielismy opuszczaÄ miasto w poĹpiechu.... |
|
Powrt do gry |
|
 |

ĹÄ kase na figurki?
|
Wysany: Pia Mar 11, 2005 17:06 Temat postu: |
|
|
dlatego staram siÄ omijac takie zeczy... za pomoc kapĹanowi goni ciÄ caĹe miasto... mmmm... ciekawe co by byĹo jakbyĹcie rzeczywiĹcie pomogli temu liczowi... caĹy kraj..?
a tak pozatym.. licz nigdy nawet opisu podrÄcznikowego nie czytaĹem... nie byĹo takiej potrzeby...(nigdy nie wprowadzaĹem i mnie nie interesowaĹ) ale z tego co wiem to jest byĹy mag (najczÄĹciej nekromanta) ktĂłry wybraĹ nieĹmiertelnoĹc za wszelkÄ
cenÄ (teraz rozpocznÄ opis DDekowy) moĹźe rzucaÄ wszystkie czary ktĂłre chodĹźby raz rzuciĹ podczas Ĺźycia i ogĂłlnie jest niezniszczalny fizycznie (ale posiadajÄ
cy duĹźy potencjaĹ niszczycielski) czy mĂłwie prawdÄ?? czy siÄ myle? _________________ Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszelkie drÄczÄ
ce CiÄ pytania! |
|
Powrt do gry |
|
 |
Tzimisce Mod Nekropolii

|
Wysany: Pon Mar 14, 2005 16:17 Temat postu: |
|
|
W WFRP jest trochÄ inaczej z tymi liczami. UnieruchomiajÄ
spojrzeniem, znajÄ
czÄsto wszystkie poziomy nekromancji (choÄ nie zawszÄ, jak pokazaĹo mi Ĺźycie) i majÄ
naprawdÄ Ĺadne statystyki...
A co myĹlicie takim pomyĹle (starym pomyĹle)
MiĹy choÄ nietowarzyski starszy mag Ĺźyje sobie spokojnie w swojej wieĹźy. Unika ludzi, nie przyjmuje goĹci, caĹymi tygodniami, miesiÄ
cami prowadzi magiczne badania nad magiÄ
wojennÄ
. Jego magiczna energia jest tak wielka, Ĺźe gdy umiera moc zachowuje jego duszÄ w ciele. Biedny staruszek zauwaĹźa fakt swojej Ĺmierci dopiero gdy stwierdza, Ĺźe jego ciaĹo gnije, a on nie jadĹ, nie piĹ i nie spaĹ od dni/tygodni/miesiÄcy (i byĹ zbyt zapracowany, Ĺźeby to zauwaĹźyÄ). I choÄ jest Liczem, to nie zamierza nikomu robiÄ krzywdy (chyba, Ĺźe w samoobronie), przyzywaÄ trupĂłw, ani niszczyÄ miast. Chce po prostu aby wszyscy dali mu ĹwiÄty spokĂłj, aby on mĂłgĹ przez wieki prowadziÄ badania nad magiÄ
wojennÄ
i iluzyjnÄ
...
(Ps. AĹź tu nagle przychodzi druĹźyna graczy i go, "plugawe nasienie Khaina", morduje...) |
|
Powrt do gry |
|
 |
Blackswordsman Mod Bestii

Doczy: 18 Sty 2005 Posty: 3964 Skd: Brama wymiarĂłw pĂłĹnocnego bieguna:)
|
Wysany: Pon Mar 14, 2005 17:15 Temat postu: |
|
|
Ja tego motywu nie znam. A moĹźe znam i nawet nie wiem. Jak byĹ ten licz u ciebie w katakumbach klasztoru to ja byĹem niedysponowany. Ale pamiÄtam Ĺźe ten licz co go spotkaliĹmy to podobno nie byĹ zĹy. Bo nie chciaĹ nas zabiÄ, chyba.ByĹ tam jakimĹ wielkim kapĹanem podobno, czy coĹ. Cholera nie byĹo mnie jak moja postaÄ mordowaĹa licza. ZresztÄ
on sam chyba chciaĹ umrzeÄ. Cholera nie pamiÄtam. _________________ Jestem mieczem i zbrojÄ
. Moja droga tam gdzie krew.
MG tu i tam ^^
#Sesja PrzekleĹstwo WzgĂłrz Hager Gatz
#Sesja Miasto Darrow
#Sesja Wichry Aderus |
|
Powrt do gry |
|
 |
Monstero Starszy Prochowy

Doczy: 15 Lis 2005 Posty: 279 Skd: z daleka
|
Wysany: Pia Gru 02, 2005 12:38 Temat postu: |
|
|
Licz to nie maszyna do zabijania. Licz to po prostu Bohater NiezaleĹźny, posiada wĹasne cele, marzenia i pasje. Jedyne co go wyróşnia to fakt nieĹźycia. |
|
Powrt do gry |
|
 |
borys Przepatrywacz

Doczy: 15 Sty 2006 Posty: 7
|
Wysany: Nie Sty 15, 2006 02:28 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie Ĺźe licz nie jest zwykĹym BN.Musi byÄ to postaÄ obĹÄ
kana przez ĹmierÄ,"ĹźyjÄ
ca" tylko ĹmierciÄ
i uwielbiona przez ĹmierÄ. Bo przeciez nawet po zakoĹczeniu swego Ĺźycia(ktĂłre to zakoĹczenie zawsze jest dobrowolne) ĹmierÄ nie pozwala swemu ulubieĹcowi odejĹÄ.Licz jest czyĹ wiÄcej niĹź nekromanta,jest tym do czego dÄ
Ĺźy kaĹźdy nekromanta nawet jeĹźeli o tym nie wie.Jest chyba ostatnim poziomem zaawansowania w studiach nad naturÄ
smierci. |
|
Powrt do gry |
|
 |
Anubis ChorÄ
Ĺźy

Doczy: 23 Mar 2006 Posty: 723
|
Wysany: Nie Mar 26, 2006 00:43 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie to licz jest najpotezniejszym nieumarlym - to on tworzy pozostalych (no moze poza wampirami) i ma nad nimi kontrole. Ĺmierc niema nad nim wladzy o on niepotrzebuje niczego zeby swoje "zycie" podtrzymywac, a tylko coraz glebiej poznaje sztuke nekromancka. Jednym slowem tak jak napisal borys jest marzeniem potegi kazdego nekromanty. Na szczescie (dla swiata) zaledwie garstka magow smierci jest na tyle silna zeby przejsc ta przemiane.  |
|
Powrt do gry |
|
 |
Tzimisce Mod Nekropolii

|
Wysany: Sro Mar 29, 2006 13:22 Temat postu: |
|
|
Blackswordsman napisa: |
Ja tego motywu nie znam. A moĹźe znam i nawet nie wiem. Jak byĹ ten licz u ciebie w katakumbach klasztoru to ja byĹem niedysponowany. Ale pamiÄtam Ĺźe ten licz co go spotkaliĹmy to podobno nie byĹ zĹy. Bo nie chciaĹ nas zabiÄ, chyba.ByĹ tam jakimĹ wielkim kapĹanem podobno, czy coĹ. Cholera nie byĹo mnie jak moja postaÄ mordowaĹa licza. ZresztÄ
on sam chyba chciaĹ umrzeÄ. Cholera nie pamiÄtam. |
Masz racje. On chciaĹ umrzeÄ i nie byĹ zĹy. MiaĹ juĹź dosyÄ wiecznego Ĺźycia, a wy byliĹcie dobrym narzÄdziem jego uwolnienia.
To byĹa dobra sesja. |
|
Powrt do gry |
|
 |
BeastSlayer Starszy Szabrownik

Doczy: 10 Wrz 2006 Posty: 31 Skd: Kaleki szczyt
|
Wysany: Nie Wrz 10, 2006 16:45 Temat postu: |
|
|
Tzimisce napisa: |
A co myĹlicie takim pomyĹle (starym pomyĹle)
MiĹy choÄ nietowarzyski starszy mag Ĺźyje sobie spokojnie w swojej wieĹźy. Unika ludzi, nie przyjmuje goĹci, caĹymi tygodniami, miesiÄ
cami prowadzi magiczne badania nad magiÄ
wojennÄ
. Jego magiczna energia jest tak wielka, Ĺźe gdy umiera moc zachowuje jego duszÄ w ciele. Biedny staruszek zauwaĹźa fakt swojej Ĺmierci dopiero gdy stwierdza, Ĺźe jego ciaĹo gnije, a on nie jadĹ, nie piĹ i nie spaĹ od dni/tygodni/miesiÄcy (i byĹ zbyt zapracowany, Ĺźeby to zauwaĹźyÄ). I choÄ jest Liczem, to nie zamierza nikomu robiÄ krzywdy (chyba, Ĺźe w samoobronie), przyzywaÄ trupĂłw, ani niszczyÄ miast. Chce po prostu aby wszyscy dali mu ĹwiÄty spokĂłj, aby on mĂłgĹ przez wieki prowadziÄ badania nad magiÄ
wojennÄ
i iluzyjnÄ
..
|
Liczem moĹźe zostaÄ tylko nekromanta i tylko z wĹasnej woli. Zostanie liczem wymaga rzucenia wielu zaklÄÄ z ktĂłrch wiÄkszoĹÄ jest naprawde potÄĹźna i niemalĹźe nie do zdobycia.
Jako Ĺźe liczem moĹźe zostaÄ zĹy obĹÄ
kany czarodziej (czyli nekros) to nie ma tez dobrych liczĂłw. Chociaz z drugiej strony nie kaĹźdy licz rzuci sie na BG z najmocniejszymi zaklÄciami i zastÄpami szkieletĂłw jeĹli ci nic mu nie ukradna ani nie zniszczÄ
. Ci nieumarli czarnoksiÄĹźnicy sa po prostu za bardzo zapracowani by zajmowaÄ sie jakimis tam ludzimi czy krasnoludami zagladajacymi im do katakumb |
|
Powrt do gry |
|
 |
Tzimisce Mod Nekropolii

|
Wysany: Czw Wrz 28, 2006 13:38 Temat postu: |
|
|
A czemu nie moĹźe? Bo tak w podstawce jest napisane?
Kurcze magia jest potÄĹźna i rzÄ
dzi siÄ swoimi prawami, pochodzi od Chaosu a Chaos moĹźe wszystko
JAK DLA MNIE TO JEST W PEĹNI MOĹťLIWE. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|