Oczywiście, że są nędzne... Weź pod uwagę teksty z bestiariusza, te dla graczy. Niektóre z tekstów pod "powszechnym wyobrażeniem" są normalnie polewkowe. A tu koleś, który gdzie to nie walczył, co widział itd. Nie twierdzę, że trzeba grać kretynem i wiem, że w jakiś sposób BG są wyjątkowi (PP i tak dalej), ale nie możemy robić z nich wybrańców, jak chcecie się w takie coś bawić to dawajcie D&D... Jak ktoś nie grał to informuję, że 20lvlowy mnich może spadać z nieograniczonej wysokości pod warunkiem, że ma coś (ścianę, drzewo, cokolwiek) na wyciągnięcie ręki. I tego typu akcje (wpadacie do wieży wielkości WTC, na ostatnim piętrze zabijacie złego maga, a mnich: 'no to do zobaczenia na dole chłopaki' i hop przez okno, schodzicie na dół, a on znudzony pyta co tak długo).
Uwielbiam grać w hammera, bo mogę się postawić w sytuacji zwykłego ludzia w dziwnych sytuacjach. WFRP jest takim systemem, że nawet największy kozak typu przezabójca smoków przechaosu może się na widok undeada zesrać w gacie, może wystraszyć się takiego miejsca jak Mousillion, które niewątpliwie budzi grozę. A co dopiero postacie z jednym rozwinięciem drugiej profesji. Przeciętny człowiek ma 31 SW, gdybyś się uparł to na tym poziomie doświadczenia miałbyś góra +20, czyli 51%. 49% na to, że spotykając zombiaka stajesz z szeroko otwartymi oczami i rozdziawioną gębą! A zakładam, że niewielu z nas wzięło na pierwszą profesję ucznia czarodzieja, żeby mieć sążny bonus do SW... Ależ się zbulwersowałem
Nie ciskaj się tak. Wszystko zależy od Kaina. Nie opieraj się aż tak na mechanice, tutaj bardziej się liczy storytelling. Zresztą, obojętnie na to.
Zauważ że Kain nie potrzebował karty postaci czy mechaniki by zabić dwóch krasnali-jednego (Khorla) zajebał za brak aktywności na forum i zapewne zero powiadomienia MG o nieobecności (takich wieprzy najbardziej nie lubię), drugiego (postać Aidana) zajebał pewnie za... ciekawą grę. Bez urazy. _________________ Ulfir Egillsson, Norsmen -Wichry Północy
SPX twoja kolej jeszcze nie nadeszła-
ale jak ktoś wyjeżdza niech pisze bym wiedział
Valdis ma racje, dla mnie liczy się bardziej odgrywanie niż statsy.... _________________ #sesja Miasto: Dante Cavenaghi
#sesja Wichry Północy: Kain
Kobiet potrafiących służyć za materac jest wiele na tym naszym nie najweselszym ze światów. Ale znalezienie dowcipnie czy roztropnie gadającego materaca nie jest już takie proste
Przepraszam za nieobecność. Miałem "lekkie" problemy. Wracam do gry bo widzie że nadal żyje _________________ #Estalia - w poszukiwaniu Prawdy: Sirius
#Bretonia - Czas nadziei: Sagoth
#Przyjaciel czy Wróg?: Garrett The Brox
a myślisz ze czemu cie jeszcze nie ubiłem
no to wracaj:)odpisuj _________________ #sesja Miasto: Dante Cavenaghi
Kobiet potrafiących służyć za materac jest wiele na tym naszym nie najweselszym ze światów. Ale znalezienie dowcipnie czy roztropnie gadającego materaca nie jest już takie proste
Do³±czy³: 17 Sie 2006 Posty: 1751 Sk±d: z nienacka :D
Wys³any: Pia Sie 10, 2007 18:43 Temat postu:
wybaczcie ale znikam na dłużej...od 11.08 do 22.08 nie będę odpisywał bo jestem na wyjeździe, jeśli to możliwe proszę o nie uśmiercanie mojej postaci... poza tym bardzo przepraszam za szkody które mogę wyrządzić tym ostatnim postem, ale takie jest życie _________________ #Wichry Północy, Kazdin
#Ciężkie jest życie na morzu, Miguel Rodriguez de Gillera
thx....lol
To ze zmeczenia.... _________________ #sesja Miasto: Dante Cavenaghi
Do³±czy³: 17 Sie 2006 Posty: 1751 Sk±d: z nienacka :D
Wys³any: Wto Sie 21, 2007 22:01 Temat postu:
ja już wróciłem, zabieram sie do odczytywania zaległości.... _________________ #Wichry Północy, Kazdin
#Ciężkie jest życie na morzu, Miguel Rodriguez de Gillera
Brawo dla Anubisa..za rozwiązanie zagadki...a tak swoją droga moja koleżanka z pracy odgadła od razu<lol> a nie gra w zadne RPG:)- _________________ #sesja Miasto: Dante Cavenaghi
Powód - brak czasu i chęci na dalsze prowadzenie. Rozegrałem końcówkę solo z Kainem.
Postacie graczy wykitowały podczas wydostawania się z Mousillon. Przeżyli tylko Ash i Timur Subadar.
Odnaleźli oni dziedzica tronu w Parravon. Okazało się, że Król Leon Leoncueur nie miał syna, tylko córkę. Dzięki pomocy lojalistów/rojalistów oraz sił Timura Subadara (obecnie Amira Temura) które przybyły z ziem Indhyi, Cassandra (bo tak zwała się owa księżniczka) odzyskała tron. Jej przeciwnicy, głównie arystokracja, zjednoczyła się przeciw niej ale wkrótce została pokonana w kilku bitwach. Timur ożenił się z Cassandrą i państwa Timurydów oraz Bretonni połączył silny sojusz. Akcja działa się mniej więcej w momencie Jihadu Ormazdian na Imperium i walk z Chaosem na sesji Vae Victis.
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Id¼ do strony Poprzedni1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach